Sinds 13 oktober 2020 zijn de maatregelen tegen het coronavirus weer aangepast. We hebben nu te maken met een gedeeltelijke lockdown. Voor veel jongeren is dit een flinke domper… Het lijkt wel alsof we weer terug bij af zijn. Weer terug naar maart 2020, toen we ook al zo veel mogelijk thuis moesten blijven. Maar gelukkig zijn er nog genoeg coronaproof activiteiten om te ondernemen!

Het zit in ons natuur om sociale contacten te hebben en om plezier te hebben. Dit wordt ons door de maatregelen best lastig gemaakt. Maar wees niet teleurgesteld! Gelukkig zijn er nog een heleboel opties. Er kan namelijk nog steeds een-op-een worden afgesproken, als er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden. Als je dus behoefte hebt om in real life af te spreken met je maatje, kan dat alsnog! Maar wees je bewust van de maatregelen en probeer je daaraan te houden. Ga voor de huidige maatregelen naar de website van Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus). Hier kun je alle informatie vinden.

coronaproof activiteiten

Mogelijke activiteiten

De activiteiten die je met je maatje kunt doen zijn dus door de maatregelen verminderd. Eet- en drinkgelegenheden zijn bijvoorbeeld helaas gesloten. Afhaalrestaurants en supermarkten zijn daarentegen wel gewoon open. Het kan leuk zijn om samen met je maatje ergens wat eten af te halen en in een park op een picknickkleedje op te eten. Of maak van je auto een picknickplek in de achterbak. Misschien kun je zelf nog een leuk idee verzinnen om alsnog samen met je maatje wat te kunnen eten! šŸ™‚

Bovendien blijven de binnen- en buitenlocaties met doorstroom van bezoekers open. Hieronder vallen bijvoorbeeld musea, bibliotheken en monumenten. Ook theaters en bioscopen blijven open. Hierbij moet wel 1,5 meter afstand gehouden worden van mensen uit verschillende huishoudens. Let hier dus wel op! Verder kun je ook denken aan buitenactiviteiten zoals een klimbos, de apenheul in Apeldoorn, een pretpark of een dierentuin.

Onlineactiviteiten

Het kan zijn dat je liever niet in real life afspreekt om welke reden dan ook. Daarom hebben wij een aantal mogelijke opties opgesomd die jij en je maatje allebei thuis achter de laptop kunnen doen.

online activiteiten
 • Chatten
 • Videobellen
 • Gamen
 • Netflix (via NetflixParty)
 • Online escape room
 • Virtueel musea bezoeken
 • Bankhang bingo
 • Schilderen (via videobellen)
 • Tekenen (via videobellen)
 • Borrelen (via videobellen)
 • Dansen (via videobellen)
 • Workouts (via videobellen)
 • Taarten bakken (via videobellen)
 • Koken (via videobellen)
 • Skribbl.io

Offlineactiviteiten

We kunnen het ons ook voorstellen als je juist in real life met je maatje af wil spreken. Gelukkig hebben we daarvoor ook een aantal opties opgesomd!

 • Sporten
 • Eten (afhalen/thuisbezorgen)
 • Bordspel
 • Kaartspel
 • Tekenen
 • Schilderen
 • Wandelen
 • Klimbos
 • Dierentuin
 • Koken
 • Bakken
 • Gamen
 • Film/serie kijken
 • Borrelen
 • Escape room
 • Pitch&Putt golf
 • Apenheul Apeldoorn
 • Efteling Kaatsheuvel
 • Dolfinarium Harderwijk
 • Walibi Biddinghuizen
offline buiten activiteiten

Als jij nog meer leuke activiteiten weet, laat ze dan hieronder achter in een reactie!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *